044 537 8889 cs@cssiivous.fi

CS Siivous – Ekologinen siivous

Ekologinen siivous

Puhdistusaineet ja kodin kemikaalit sisältävät ammoniakkia, fosfaatteja, formaldehydiä ja muita raakaöljyjäämiä. Ekologinen siivoaminen ilman kemikaaleja ei ole sen hankalampaa kuin valmiilla siivousaineilla työskentely. Nappaa alta talteen muutamia vinkkejä ekologisempaan siivoamiseen – tarvikkeet löytyvät lähes kaikista kotitalouksista!

Puhdistusaine

Sopii esimerkiksi keittiön tasoille, jääkaapin hyllyille, kylpyhuonen pinnoille ja lattioille.

Tarvitset:

4–5 rkl ruokasoodaa
1 l lämmintä vettä

Voit lisätä sekaan myös sitruunahappoa tai puolikkaan sitruunan mehun.

Kostuta mikrokuituliinaa puhdistusaineessa, pyyhi pinnat ja kuivaa puhtaalla pyyhkeellä.

Voit lisätä myös muutaman pisaran haluamaasi eteeristä öljyä. Öljyt tuovat miellyttävän aromin ja esimerkiksi eukalyptuksella, sitruunaöljyllä, teepuuöljyllä, sitruunaöljyllä, santelipuuöljyllä ja timjamiöljyllä on myös desinfioivia ja antiseptisiä ominaisuuksia.

Ylijääneen puhdistusaineen voit panna tyhjään suihkepulloon, niin se on kätevästi saatavilla ja heti käyttövalmiina.

Lasi- ja peilipinnat

Lasi- ja peilipintojen puhdistamiseen riittää toisinaan myös pelkkä kunnollinen mikrokuituliina. Kasta liina kosteaksi ja pyyhi pinta puhtaaksi. Tarvittaessa kuivaa vielä kuivalla pyyhkeellä.

Jääkaappi ja tiskikone

Tuoksujen poistamiseksi jääkaappiin voi lisätä puolikkaan sitruunan tai pienen kulhon, jossa on kahvinporoja. 

Lisäämällä lusikallisen ruokasoodaa astianpesukoneen tiskiainelokeroon voit puolittaa tarvittavan konetiskiaineen määrän. Soodan käyttäminen astianpesukoneessa vähentää haitallisia ja myrkyllisiä ympäristövaikutuksia sekä minimoi pesuainejäämät.

Pölynimuri

Imuroi soodaa pölynimuriin, jotta mahdollinen epämiellyttävä pölynimurista tuleva haju haihtuu. Jotta saisit vieläkin miellyttävämmän tuoksun, voit laittaa pölynimurin suodattimeen tai pölypussiin muutaman tipan esimerkiksi laventeliöljyä, eukalyptysöljyä tai muuta vastaavaa eteeristä öljyä.

Sulje